Alueverkosto 10.10.2018

Kaikille avoin alueverkosto 10.10.2018 klo 17-19 Koilliskeskuksessa.

Alueverkoston alussa Elina Perkiönmäki kertoi kirjaston ajankohtaista tapahtumista  ja tällä viikolla käyttöön otetusta uudesta tulostusjärjestelmästä, jossa  tulosteet maksetaan kirjastokortille ladattavalla rahalla.

Mikä on Koklaamo?  www.koklaamo.fi

  • Koklaamossa luodaan uusia ratkaisuja kaupunkilaisten arjen ja uudistuvan kaupunginosan haasteisiin. Koklaamo on Tampereen kaupungin toimintamalli, joka tuo yhteen kaupunkilaiset, yritykset, yhdistykset ja alan asiantuntijat etsimään ratkaisuja asukkaiden arjen ja uudistuvan kaupunkiympäristön haasteisiin.
  • Projektipäällikkö Lilli-Nora Siikasmaa kertoi Koklaamo -mallin käytöstä Tampereen kaupungilla esim. Oma Tesoma hankkeessa ja taksin Reenitaksi -kokeilussa.
  • Tässä linkki Lilli-Noran esitykseen Koklaamo_koillisen alueverkosto 10.10.2018

Miten veisimme asioita alueella yhdessä eteenpäin?

  • Keskusteltiin, miten voisimme vaikuttaa alueen asioihin voimakkaammin. Todettiin, että asioihin kantaa ottaminen vaatii isomman ryhmän. Esitettiin mm. aluefoorumia, joka käsittelisi ja seuraisi alueen asioita pitkäjänteisemmin kuin nyt tapahtuu alueverkostossa. Foorumiin olisi pysyvämpi jäsenistöltään ja siihen eri toimijat nimeäisivät jäseniä. Pitkään keskusteltiin myös entisestä Alvari -toiminnasta, jossa oli ollut nimetyt jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan.
  • Erityisesti alueen kaava-asioiden seuraaminen koettiin tärkeäksi.  Sovittiin, että perustetaan alueverkostoon alaryhmä työnimeltään ”Kaavakyttääjät”. Aluekoordinaattori laittaa asiasta infoa ja kyselee ryhmään halukkaita myös seuraavissa alueverkostoissa. ”Kaavakyttääjät” -ryhmä aloittaisi säännöllisen kokoontumisen vuoden alusta. Ryhmä määrittelisi itse oman roolinsa ja toimintatapansa.
  • Osallistujat kertoivat myös Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelun kaikille avoimesta työpajasta 4.10.  TAMK:lla. Työpajan tavoitteena oli kartoittaa Kauppi-Niihaman nykytilaa ja tulevaisuuden unelmia. Tavoitteena tilaisuudessa oli löytää kumppaneita ja perustaa suunnitteluryhmiä. Työpajassa käynnistyi myös Koilliskulkijat -ryhmä, jolla on omat facebook -sivut. Ryhmä seuraa, osallistuu, kommentoi, kerää tietoa ja ehdottaa Kauppi-Niihaman suunniteluun materiaalia. Koilliskulkijat lupasivat pitää pienen infon seuraavan alueverkoston alussa. Tässä vielä linkki Kauppi-Niihaman suunnittelun sivuille Kauppi-Niihaman vertaisssuunnittelun aineistoa
  • Aluekoordinaattori Ulla lupasi laittaa Alueverkostosivuille lisää tietoa alueverkostotoiminnasta ja tavoitteista.
  • Kahvitarjoilu oli nuortentila Murussa klo 16.30. Nuortentila Murun nuoret olivat leiponeet hyvää mustikkapiirakkaa ja nuoriso-ohjaaja Satu Pietilä kertoi valtakunnallisesta nuoristyön viikosta ja Murun toiminnasta.

Alueverkosto10.10.2018 mainos